Alles rondom fibro

Toen wij ontdekte dat we samen fibromyalgie hadden, liepen we steeds tegen vele obstakels aan, we werden steeds van het kastje naar de muur gestuurd. Het werd tijd dat er om fibromyalgie veel veranderd en verbeterd moest worden. Het doel van dit forum


  De voet als spiegel van de hele mens

  Deel
  avatar
  timmy2006
  Admin

  Aantal berichten : 15
  Registratiedatum : 28-11-11

  De voet als spiegel van de hele mens

  Bericht van timmy2006 op di jan 31, 2012 9:52 am

  Interessant is dat je het hele lichaam in de voeten als het ware kunt zien. Er zijn vorm en structuurovereenkomsten, welke tot in details blijken te kloppen. Het mooie is dat je gewoon aan de voet kunt waarnemen waar je de verschillende organen of lichaamsdelen terug kunt vinden. De voeten zijn het meest gevoelig voor massage. De toestand van de voeten, (o.a. gespannen, verslapt, pijnlijk, geur, kleur, zwelling, conditie, de opbouw van de voeten en tenen), geven aanwijzingen over de toestand van het lichaam en geest op dat moment. We vinden in de voeten niet alleen lichamelijke, maar ook geestelijke en emotionele aspecten van de mens terug.
  Waarom voetreflexmassage

  Voetreflexmassage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Ziekte en pijn zijn een weerstand tegen het leven, dat zich op een natuurlijke manier door ons heen wil ontwikkelen. Ziekte en pijn zijn een hulp om aandacht te geven aan de ontwikkeling van ons mens zijn, een bijdrage aan bewustwording, geestelijk en emotioneel. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. We noemen dat de energiereflecterende punten. De plek in de voet welke overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. Door massage van die plek verdwijnt de pijn in de voet, stroomt er nieuwe levenskracht naar het orgaan en worden afvalstoffen afgevoerd. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie blokkeert. Daardoor gaat het bloed en het lymfevocht minder stromen. Afvalstoffen, welke voortdurend door de lichaamscellen worden geproduceerd, kunnen dan moeilijker afgevoerd en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd worden. Dit proces gaat zichzelf versterken. Meer afvalstoffen geven minder doorstroming, langzaam slibt alles dicht. De afvalstoffen bestaan voor een groot deel uit urinezure kristallen. Tijdens de massage drukken deze kristallen tegen zenuwuiteinden en dat geeft de pijnervaring. Op lichamelijk niveau worden de afvalstoffen vergruisd, verdeeld en afgevoerd. Het leven stroomt weer. Naast het afvoeren van afvalstoffen worden er door voetreflexmassage emoties verwerkt en geestelijke spanningen losgelaten. Het bloed dat weer stroomt geeft het lichaam en de lichaamscellen nieuwe kracht en warmte. Emoties mogen er zijn. Men krijgt inzicht en men wordt zich bewust van zijn plaats in het geheel.
   Het is nu wo dec 12, 2018 2:15 am